Холистични терапии

Подобряваме състоянието Ви докато Вие си почивате. Подарете си лечебен масаж или Боуен терапия!

третиране на гръб с боуен техника

BOWEN

Боуен е фина и дълбока форма на естествено лечение чрез въздействие върху нервната, лимфната система и кръвообращението. По своето естество тя съществено се различава като терапия от лечебния масаж. Терапията Боуен се състои в много леки движения, приложени на определени точки върху тялото на пациента с паузи между всяка от сериите от движенията. Тези движения имат изключително силен релаксиращ ефект и стимулират възстановителните способности на организма, насърчавайки естествения му потенциал за здраве. Терапията е подходяща за хора от всички възрасти и обхваща широк спектър от въздействие върху остри и хронични проблеми на опорно-двигателния апарат и не само, поради холистичния ѝ характер.

SEST

Метод, който по оригинален начин комбинира възможностите на кранио-сакралната терапия и традиционната китайска медицина и масаж. Методът е преди всичко диагностичен инструмент, чрез който бързо и лесно се откриват дисфункциите в тялото. Третирането им може да се осъществи както мануално, така и чрез безболезненото поставяне на няколко игли.

бяло лале
терапевт докосва ръката на пациент

Перцептивна Остеопатия

Холистичен метод, който използва перцепцията за диагностика и лечение. Подобен подход позволява на остеопата да лекува безопасно и безболезнено. Остеопатията разглежда човешкото тяло като цялостна система, обединяваща широка мрежа от взаимозависими връзки – структурни, физиологически, биохимически, енергетически  и разглежда възникналите в организма нарушения не на локално ниво, а във взаимодействие с всички структури на организма. Клиничните симптоми се развиват не сами по себе си, а са провокирани от различни дисфункции. Още повече, локализацията на тези симптоми не съвпада с мястото на формирането на причините за тяхното съществуване. Холистичният подход за диагностика и лечение позволява да намерим тези дисфункции и да ги отстраним. Повлиява болкови синдроми в опорно двигателния апарат и торса, главоболие, синузит.

Лечебен масаж с етерични масла

Съвременната ароматерапия е естествен начин за поддържане на добра психологическа, емоционална и физическа форма.

Лечебният масаж се комбинира с употребата на етерични растителни масла doTerra. Те  въздействат:

  • противовъзпалително
  • успокояващо нервната система
  • подобряват обмяната на веществата
  • тонизират, хидратират и отпускат кожата
  • бактерицидно

Нанесени чрез масаж върху меките тъкани на тялото, те намаляват напрежението и стреса, подпомагат заздравяването на мускулни и други мекотъканни увреди.

При нас може да откриете индивидуални смеси от висококачествени масла в рол-он шишенца. Удобни за употреба навсякъде и по всяко време. Те са незаменим помощник в борбата с болка и неразположенията. Повече за маслата може да прочетете тук.

свещ и дървени приспособления за масаж
отпечатък на ходила върху пясък

Приложна кинезиология

 В основата на приложната кинезиология стои разбирането за триада на здравето или взаимовръзката между структурните, биохимичните и менталните фактори, чийто баланс определя здравето. Приложната кинезиология използва мускулно тестуване за диагностика и мануални прийоми за лечение, в комбинация с хранителни добавки. 

 

Светлинна цветотерапия

Човешкият организъм не би възникнал и еволюирал без слънчевите лъчи. Човешкото око разпознава само 20% от тях, а останалите се улавят от рецепторите по кожата и се абсорбират от клетките. Различните светлинни въл и оказват различно влияние. Всеки цвят има своя ссобствена енергия и въздейства на организма по строго определен начин:

  • топлите цветове: червено, оранжево, жълто действат активиращо, стимулиращо, зареждащо;
  • студените цветове: зелен, син, виолетов оказват адаптиращо, успокояващо, балансирано въздействие. 

Светлинната честота носи не само енергия, но и различна по вид информация. Тя притежава трептене милиони пъти по-фино от това на звука. Цветовете са мощ, сила, жизненост и трептене. Въздействат на тъканите ни биостимулиращо, предизвиквайки възстановителни процеси.

 

цветотерапия