Физикална терапия

Физикална терапия от ново поколение!

електротерапия

Електротерапии

Терапия, при която може да се въздейства противоотточно, обезболяващо, противовъзпалително, трофично и стимулиращо на засегнатите / травмирани структури. За целите на лечението върху тялото на пациента се поставят електроди. Това е приятна процедура с продължителност 10-15 минути.

Ултразвук терапия

Представлява озвучаване на меките тъкани с честота над 20 хиляди херца, като променя пропускливостта на клетъчната мембрана. Активира клетъчния транспорт (активен / пасивен) и по този начин подобрява състоянието на тъканите. Чрез тази терапия в дълбочина могат да проникват различни продукти от рода на противовъзпалителни кортиконестероидни средства: фастум гел, волтарен, репарил, магнезиев гел и други.

ултразвук терапия
bioptron лампа

Светлотерапия BIOPTRON

Система за светлинна терапия Bioptron e ефективен метод за лечение и превенция на редица заболявания. Светлината излъчвана от уреда е подобна на част от електромагнитните естествени лъчи на слънцето, но без UV радиации. Светлината стимулира регенеративни, възстановителни процеси и е клинично доказан и ефективен метод  и терапия за облекчаване на:

– възпаление и болка
– артрози, остеоартрит, ревматоиден артрит
– мускулни спазми, разтежения, навяхвания
– дерматологични проблеми
– инфекции на горно дихателните пътища
– зарастване на рани от травми, изгаряния, декубитуси, язви, следоперативни рани

За повече информация относно системата: https://physiobeactive.bg/ползите-от-светлинната-терапия/ и https://physiobeactive.bg/светлинна-цветотерапия/

лазер терапия

Лазер терапия

Прониквайки в тъканта, предизвиква фото-химични реакции, които допринасят а лечебен биологичен ефект.
Подходящa терапия при: ревматични, дегенеративни артропатии
травматични заболявания, ставни разтежения, мускулни травми
постхирургично възстановяване, отоци
остеоартрит, дискови хернии

вакуум

Вакуум

При прилагането на вакуум-терапията върху телесната повърхност, меките тъкани се въвличат във вендузата, като по този начин се създава вертикално налягане. Посредством движение на вендузата по кожата, се създава хоризонтално налягане. По този начин върху организма действат два компонента – вертикални и хоризонтални сили. Именно те позволяват да се въздейства върху тъканите в дълбочина (по-дълбоките слоеве на мускулите, сухожилията и др. тъкани), които при другите типове масаж не са достъпни. При това значително се усилва микроциркулацията на течности – кръв, лимфа (интерстициална течност). Стимулират се нервните окончания, капиляри и магистрални кръвоносни съдове.

Компресотерапия и лимфодренаж

Това е процедура, при която посредством апарат подаващ високо налягане в маншети се оказва терапевтичен ефект върху лимфната система. По своето естество това е отпускаща и приятна процедура с продължителност 15-20 мин., която стимулира движението на лимфна течност. Подходяща е при:

  • спортно възстановяване – след тежки физически натоварвания;
  • проблеми предизвикващи кръвоносна и лимфна циркулационна недостатъчност;

Технологията е базирана на леко компресивно въздействие върху меките тъкани, като ефективно повлиява застойни явления, болкови синдроми и подпомага редуцирането на мастни натрупвания. Не на последно място детоксикира организма.

ултразвук терапия

Артромот – уред за пасивно раздвижване на долен крайник

Апаратът е полезен:

– при следоперативни състояния на долния крайник;
– за противодействие на контрактурни състояния;
– при отпадни неврологични състояния.

уред за раздвижване на долния крайник