Източни терапии

Балансирайте тялото си чрез акупунктура.

статуя с  кактус

АКУПУНКТУРА

В основата на традиционната китайска медицина заляга възприятието за потоци жизнена енергия, които се движат в човешкото тяло и могат да се коригират чрез поставяне на малки иглички в определени места на кожата наречени акупунктурни точки. По този начин се възстановява потока на жизнената енергия и се подпомага тялото да се пребори с различните заболявания. Методът акупунктура се прилага от древността. Има холистичен характер и доказана ефективност. По своето естество представлява безболезнено въвеждане на игли в различни акупунктурни точки, разположени върху човешкото тяло. Комбинацията от акупунктурни точки се определя от терапевта и зависи от оплакванията на пациента, както и неговото общо и моментно състояние. Броят им рядко надвишава двадесет. С игли може да се третира не само болезнения участък, но и далечни зони свързани с него. Терапевтичният ефект се постига при престой с иглите около 20 мин.
Методът Акупункура се комбинира е спешно с други терапии като светлотерапия, лазер терапия, лечебна гимнастика.

Електроакупунктура

Електроакупунктурата е вид акупунктура, при която се използва слаб електрически ток за подсилване и разширяване на ефекта от класическата акупунктура. Тя се базира на същите принципи на коригиране на енергийното поле на тялото, като освен ефекта на игличката в акупунктурната точка, се използва слаб и безчувствен ток.

Методът е ефикасен при всички болкови състояния. Много често такова лечение се прилага при заболявания на опорно-двигателния апарат от възпалително, дегенеративно и травматично естество.

лотос
ушна мида с поставени върху нея акупунктурни игли

Аурикулотерапия

Методът използва ушната мида на човек като микросистема за диагностика и лечение. След оглед и диагностика върху ухото на пациента се поставят игли или семена върху определени зони, за който има емпирични сведения, че са свързани с определена част или система от човешкото тяло. Може да се използва като основен или съпътстващ метод на лечение. В практиката често успешно се съчетава с акупунктура. Аурикулотерапията е бърза и лесна за приложение, дори в извън клинична среда. Терапевтично повлиява успешно при повечето мускулно-скелетни дисфункции и неврологични състояния.